Ananas a jeho účinky

shutterstock_1889991556

 

Ananas je oblíbené chutné ovoce, které se jí na našem světě po celá staletí. Nejen, že ananas dobře chutná, ale je také velmi zdravý pro naše tělo. Mezi hlavní účinky proč jíst ananas patří zejména posílení imunity, dobré trávení, brání naše buňky před oxidačním stresem, ale také působí protizánětlivě. Podívejme se na jeho účinky na naše zdraví. 

 

1. Ananas je ovoce plné vitamínů a minerálů

Ananas je výborným zdrojem Vitamínu C, Manganu, Vitamínu B6 a dalších důležitých vitamínů a minerálů. Obsahuje také minerály jako je měď, železo, vápník a sodík. Ananas obsahuje velké množství vody a velmi málo kalorií a tak se může hodit do diety, když se to s jeho množstvím nepřežene.

2. Ananas je plný antioxidantů

Ananas obsahuje velké množství antioxidantů (flavonoidy), které bojují s volnými radikály. Antioxidant je molekula, která chrání naše tělo před oxidačním stresem. Volné radikály napadají buňky a ničí je a tím mohou způsobit řadu nemocí a hlavně urychlují stárnutí. Je tedy dobrá volba si každé ráno na snídani dopřát kousek ananasu, který díky jeho složení prospívá našemu zdraví.

3. Podporuje trávení

Ananas obsahuje také enzymy, které podporují naše trávení potravy v žaludku. V ananasu můžeme najít trávící enzym pod názvem: bromelain, který podporuje trávení bílkovin. Pokud jíte hodně masa, tak je určitě vhodné jíst ananas, jelikož tím ulehčíte trávení a bílkoviny se budou lépe trávit.

4. Bojuje se záněty a podporuje imunitu

Velký obsah Vitamínu C, který je v ananasu pomáhá bojovat proti nejrůznějším zánětům.  Díky enzymu pod názvem bromelain, posiluje imunitu našeho těla a snižuje tvorbu zánětů.

5. Pomáhá při Artritidě

Ananas je také znám díky svým pozitivním účinkům při artritidě. Díky enzymu pod názvem bromelain snižuje zánět v kloubech a svalech.  Studie z roku 1960 ukazuje, že se bromelain používal k snížení projevů revmatoidní artritidy.

 

Tato americká studie dokonce poukazuje na to, že se enzym bromelain, který obsahuje ananas dá využít při bolesti svalů a při sportovní zátěži.

6. Pomáhá bojovat proti rakovině

V této americké studii se poukazuje na to, že enzym broletamin, který je obsažen v ananasu může snižovat risk vzniku rakoviny. Ananas má také antioxidanty, které pomáhají ničit volné radikály a tím pádem chrání naše tělo před vznikem rakoviny.

7. Ananas je dobrý při hubnutí

Ananas je dobrá varianta ovoce při dietě a hubnutí, jelikož obsahuje velké množství vody a relativně málo cukru. Ananas navíc podporuje trávení bílkovin, kterých jíme při dietě více. Pokud si dáte na snídani kousek nasekaného ananasu, uděláte dobrou věc pro své zdraví.

 

Black_small_A

 

U nás ve FreshOnly můžete účinky aktivní uhlí vyzkoušet například v Ginger Shotu Black Extra s kombinací limetky, zázvoru, ananasové šťávy a medu.

 

 

Produkty FreshOnly s aktivním úhlím a ananasem

Ginger Shot Black 75ml

Ginger Shot Black Extra 75ml

Ginger Shot Family Pack  750ml

Ginger Shot Family Pack Extra 750 ml

 

99_theplace-a-fresh-33

 

 

Zpět do obchodu